رژیم گیاهخواری
رژیم گیاهخواری، یکی از انواع سبک ها غذایی است که به دلایل اخلاقی و تندرستی رو به گسترش است. گیاهخواران درصدی قابل اعتنا از جمعیت دنیا را تشکیل می دهند و رژیم گیاهخواری تبدیل به بخشی از لایف استایل آن ها شده است که نشان دهنده دغدغه های زیست محیطی آن ها می باشد یا افراد به دلایل دیگری مانند پرهیزهای غذایی به رژیم گیاهخواری رو آورده اند. بسیاری از اشخاص فکر می کنند که رژیم گیاهخواری به دلایل حذف بعضی از انواع خوراک ها باعث آسیب رساندن به بدن شخص می شود، در حالی که رژیم گیاهخواری اگر زیر نظر متخصص تغذیه تنظیم گردد، تمام گروه های غذایی مورد نیاز بدن را تأمین می کند و سلامت بدن را حفظ می نماید.
گیاهخواری یک راه و شیوه ندارد و انواع متفاوتی دارد که شامل این موارد می شود:
رژیم گیاهخواری وگن: این گروه از گیاهخواران از هیچ محصول و فراورده حیوانی استفاده نمی کنند؛ به جز پرهیز از خوردن انواع گوشت، لبنیات و تخم مرغ، حتی چرم و لباس های پشمی یا ابریشمی را نیز مصرف نمی کنند.
رژیم گیاهخواری لاکتو: این افراد از خوردن گوشت ها و تخم مرغ ممانعت می کنند ولی لبنیات یعنی شیر و انواع پنیر را از برنامه غذایی خود حذف نمی کنند.
رژیم گیاهخواری اوو (Ovo Vegetarian): این گروه از گیاهخواران از خوردن انواع گوشت و لبنیات پرهیز می کنند ولی تخم مرغ یا تخم دیگر پرندگان را در برنامه خوراک خود دارند.
رژیم گیاهخواری لاکتو – اوو: این گروه که به دلیل سهولت رژیم، بیشترین درصد را در انواع گیاهخواران دارند، تنها از مصرف انواع گوشت اجتناب می کنند و محدودیتی برای مصرف مواد غذایی لبنی و تخم پرندگان ندارند.
دو رژیم نیمه گیاهخواری نیز وجود دارد که عمدتا زیر شاخه رژیم گیاهخواری آورده می شوند:
رژیم گیاهخواری پولوتارین (Pollotarian): افراد این گروه انواع گوشت قرمز و گوشت ماهی ها و آبزیان را از برنامه خوراک خود حذف می کنند ولی گوشت پرندگان مانند گوشت مرغ و بوقلمون را در برنامه غذایی خود دارند.
رژیم گیاهخواری پسکاترین (Pescatarian): این گروه از افراد گوشت قرمز و گوشت پرندگان را از رژیم غذایی خود کنار می گذارند ولی گوشت ماهی و انواع آبزیان را در برنامه غذایی خود می گنجانند.
رژیم گیاهخواری، یک رژیم لاغری